dilluns, 17 de març del 2014

Conferencias C.Felber a Barcelona Març 2014


Es publica L'economia del bé comú,
de Christian Felber

 

El dia 19 de març Barcelona acollirà la presentació del llibre a l'FNAC Arenes a les 19h. 

 


Estem molt contents d’anunciar-vos la publicació del llibre L’economia del bé comú, de l’escriptor austríac Christian Felber, professor d’economia de la Universitat de Viena. Amb aquest llibre, Miret Editorial fa més viu que mai el seu compromís amb el benestar de les persones dins la nostra societat.
 
Ens plauria molt comptar amb la vostra companyia el proper 19 de març, dia en què Christian Felber,autor del llibre, el Sr. Enric Clotet, secretari general del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i professor d'ESADE, i el Sr. Martí Olivella, president de Nova, Innovació Social, presentaran el llibre.


Editorial Miret
http://us6.campaign-archive2.com/?u=c58b61c86f740b96e5b5e2962&id=0b288a9190&e=aa2f28c5af

El proper dimecres 19 de març es farà la presentació de  la traducció al català del llibre L’economia del bé comú.  El llibre l’ha editat l’editorial Miret  amb la col·laboració de la Federació de Catalunya de l’Economia del Bé Comú 
El llibre mostra com exemples d’empreses que comparteixen aspectes de l’economia del bé comú, entre les quals hi ha: La FagedaSinergrup Grup Clade.
http://www.grupclade.com/grup-clade-la-fageda-ledicio-catalana-del-llibre-de-leconomia-del-comu/

2.L'economia del bé comú - Acció Social i la Fundació Apip-Acam
Impuls a l'Acció Social i la Fundació Apip-Acam organitzen, el dijous, 20 de març, a partir de les 9:30h, la jornada "L'economia del bé comú.

Programa:

De 9:30h a 10h. Acreditacions

De 10h a 12h. Inauguració a càrrec de:

Josep Ollé, director del Palau Macaya de l'Obra Social "La Caixa"

Rosa Domènech, presidenta d'Impuls a l'Acció Social

Josep Ricou, president de la Fundació Apip-Acam

Conferència a càrrec de:

Christian Felber, professor de la Universitat de Viena, fundador del moviment anti-globalització Attac i iniciador del Banc Democràtic

Presenta i modera:

Antoni Comín, llicenciat en Filosofia i Ciències polítiques i professor de Ciències Socials a ESADE

De 12h a 12.30h. Pausa-cafè

Dijous, 20 de març
De 9.30h a 14h
Palau Macaya

Passeig de Sant Joan, 108, de Barcelona

http://www.fcampalans.cat/uploads/activitats/pdf/cartellprograma_20_03_2014.pdf







L'economia del bé comú es basa en els valors de les més saludables relacions humanes (confiança, cooperació, estima, co-determinació, solidaritat i voluntat de compartir), que ens fan millors i més feliços. El paradigma canvia: de la lluita i l'egoisme avariciós a la cooperació i l'altruisme generós, del finalisme del benefici financer a la contribució al bé comú.

El balanç financer és secundari, el balanç principal resideix en el bé comú (que mesura intangibles com la dignitat humana, la responsabilitat social, la sostenibilitat ecològica, la participació democràtica i la solidaritat amb tots els "grups involucrats" en l'activitat de l'empresa). El capital és el mitjà, no la finalitat, per aconseguir la felicitat de tots i totes, la diferència entre el personal executiu més ben pagat i el personal operari no pot superar el 20% (als Estats Units la diferència era de 24 a 1 en 1965; de 71 a 1 en 1989; de 262 a 1 en 2005 i de 325 a 1 en 2011).

Christian Felber proposa que els millors balanços del bé comú (pels seus rendiments socials, ecològics, democràtics i distributius) obtinguin avantatges legals i fiscals. A més proposa crear "bancs democràtics", impulsar la democràcia directa (més la representativa), educar des de l'escola en valors com emocionología, ètica, comunicació, educació democràtica i experiència de la natura i afavorir competències de gestió, com l'amabilitat, l'empatia, l'atenció al bé de tothom i de la comunitat ecològica. El que avui sembla "ciència-ficció", demà serà "sentit comú". En la situació actual, segons l'economista de l'FMI Fuad Hassanov, per cada punt de desviació típica en desigualtat (mesurat per l'índex de Gini) es genera un 0'6% de creixement del PIB. Fins quant es pot tensar la corda?

Adéu a l'individualisme propi del capitalisme més salvatge i benvinguda sigui la intel·ligència de l'eixam, el lideratge col·lectiu, la força de tots i totes juntes i no lluitant entre nosaltres.






El proper dijous, 20 de març el professor de la Universitat de Viena Chrstian Felber presentarà al Palau Macaya de Barcelona ‘L’economia del bé comú‘, de la qual és artífex. L’acte, organitzat per Impuls a l’acció social i la Fundació APIP-ACAM, s’inagurarà a les 10h i estarà moderat per Antoni Comín, professor de Ciències Socials a ESADE. Després de la presentació per part de Felber, fundador del moviment anti-globalització Attac i iniciador del Banc Democràtic, s’obrirà un espai de debat amb participació del públi.c. Cal inscriure’s mitjançant formulari online.