dilluns, 13 de maig de 2013

ACTIVITATS CE CAT: BCN,GIR,TER....

*RESUM D'ACTIVITATS RECENTS DEL CE BARCELONA*


                              Sopar Grup EBC Cat 11-4-2013
Aqui trobareu un resum d'algunes de les activitats que membres del CE han estat desenvolupant darrerament.

 • 10/04: Dintre del cicle UTOPIES organitzat per la Regidoria d'Economia Social de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, els membres del CE Barcelona, Andreu Pérez i Ramon Morata, van fer una xerrada sobre l'EBC amb una assistència d'unes 60 persones. Es van fer preguntes molt interessants sobre la viabilitat del model i el nivell de progrés en el qual es trobava, les empreses que ja hi participaven i els ajuntaments que arreu del món i d’espanya estaven ja simpatitzant amb el moviment

 • 
11/04 :Conferència-col.loqui amb Christian FelberU.B.
Universitat de Barcelona; Paranimf UB -Gran Via Corts Catalanes, 585 -08007 Barcelona
 L’Economia del Bé Comú: L’alternativa que supera la dicotomía entre capitalisme i socialisme per a sortir de la crisi.

 11/04 -Reunió Comisió: Plan Nacional per la promoció dels valors en Catalunya per una nova cultura cívica http://www.gencat.cat/acordsdegovern/20111018/02.htm


 • 12/04 :  Reunió Felber amb Rector UB i part equip rectoral UB

 • 12/04: Presentació de l’Andreu Pérez del Camp d’energia de BCN, la Montse Cusachs de l’ajuntament de Mataró i la Rosa Alonso de CSR-Ethics, amb la participació de la Fundació del Maresme a les Jornades sobre Responsabilitat Social Corporativa amb el títol “RSC i EBC”. Durant 4h es van estar debatent les noves tendències d’RSC, i com l’EBC, moviment de nova creació, estava irrumpint en aquest àmbit i com es complementa amb totes aquestes activitats, afegint valor i consistència al model actual.

 • 16/04: Reunió de Consultors on participen Ramon Morata, Maica Lanero, Guillermo Sarrias, Julien Schmitt, Daniel Muigg, Xavier i Marta Pérez per acordar el plantejament i organització de treball de la futura realització del BBC de Can Cet de forma col•laborativa. 

 • 22/04: A la reunió del CE de Barcelona, la Marta Dardichón s'ofereix per coordinar el tema del voluntariat del CE, mentre que el Jaime Vizuete proposa coordinar l'àrea de conferenciants i ponents.

 • 25/04: Xerrada d'Andreu Pérez i Ramon Morata amb joves al centre cívic del barri de Les Corts de Barcelona, on es va presentar l’EBC i es van resoldre preguntes relacionades amb les solucions polítiques que aportava aquest moviment i en la necessitat d’ensenyar alternatives com aquesta a les universitats, a on tots els joves van coincidir que es trobava a faltar. Van participar més de 20 joves , la majoria en edat universitària que van plantejar la possibilitat de crear un grup de joves de l’EBC a Barcelona i activament també dins de la Universitat Pompeu Fabra. 

 • 25/04: Capsula formativa impartida per Marta Pérez Flotats sobre Projectes sostenibles i Economía del Bé Comú a coBoi, co-creació del Laboratori Cívic d'emprenedoria social de Sant Boi de Llobregat. La Marta Pérez també es va reunir amb la responsable de Planificació i Avaluació de Polítiques Públiques de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per presentar l'Economia del Be Comú i la possibilitat de crear un CE a Sant Boi.

 • 4/05: La Maica Lanero i el Ramon Morata van participar a la XVIII Jornada Econòmica organitzada pel Consell Comarcal del Solsonès amb la ponència: "L'economia del bé comú, treballants junts per canviar junts". Les Jornades responen a la voluntat del Consell de promoure iniciatives emprenedores amb nous plantejaments, entre d'ells els promoguts per la EBC. La cloenda de la jornada va ser a càrrec del Hble. Sr Felip Puig, conseller del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 • 10/05: Jornada : EL TERCER SECTOR I L’ECONOMIA SOCIAL - Aportacions a la Cohesió social en temps de crisis-La capacitat de les activitats del tercer sector i l’economia social per generar riquesa, crear ocupació i millorar la cohesió social són potencialitats a les quals els poders públics haurien de donat suport de manera decidida i exemplar.
En la jornada han participat  la consellera de Benestar i Família, senyora Neus Munté, de l’Alcalde de Barcelona, senyor Xavier Trias i representants d’entitats i organitzacions d’aquests sectors: EBC (Ramon Morata),Dincat  (M.Puig) Innovasque (Pablo)
 ________________________________________

Presentació  del llibre de Christian Felber "Salvemos el Euro"

  •  14 /05  : Presentació  libre de Christian Felber Salvemos el Euro” a las 19:00 h. en Barcelona  | Centro de Cultura Contemporáneo (CCCB), C/ Montalegre 5 Barcelona | Entrada libre y gratuita

  •  15 /05  : Conferencia  de C.Felber i A.Moreno a la Pimec  Agima-Congres Woman-Taula Rodona


 Taula Rodona a las 18:30h. en Barcelona |  Congreso Women´s Progress con Christian Felber en el Auditorio Espai Francesca Bonnemaison| Entrada libre y gratuita | Infos:www.womensprogressbcn.org

 Videos del congreso con los inspiradores ; Christian Felber, Enric Tintoré,Pepa Fernandez,M. Àngels Vallvé,Rosa Maria Calaf,Sor Lucia Caram,Chema Carrasco,Alex Sálmon y Llucia Oliva (Organizat per la companya Josi del CE Barcelonahttp://womensprogressbcn.org/videos-de-la-taula-mes-gran-del-mon/

Organitzat per Josi Hernansaez


15/ 5 : Entrevista a C.F: Catalunya Radiohttp://www.catradio.cat/audio/728663/Christian-Felber


·                     RAC, radio entrevista http://rac1.org/vialliure/podcasts/el-vip-18-05-13/


   • 16/05 A les 8 del vespre, celebrarem el 208 Sopar Hora Europea, al Restaurant La Lluna (carreró Sant Bonaventura, 7 / carrer Santa Anna, 20) de Barcelona i en aquesta ocasió volem tractar el tema del Competir i/o compartir?  Asistira Julien de EBC

 24/05: Reunio d’Andreu Perez amb els organitzadors de l’esdevenimend   (http://www.tecnocampus.cat/es/esdeveniverd) al Tecnocampus de Mataró, per coordinar la participació del camp d’energia de Barcelona al primer event sobre events sostenibles que es durà a terme el proper 15/05 a partir de les 10h i durant tot el matí. Es va acordar la participació del camp d’energia de Barcelona al primer Esdeveniment amb una presentació de 15’ amb el títol “Cap a un model d’economia sostenible”.
.-.-.-.-.-.
MAIG : Creacio del CE de Cerdanyola

24/5 Reunio Can Cet , BBC Empresa pionera Cat (Daniel-Ramón)


25/5 Reunio Fundació Hope Projects (Mar-Ramon)

25-5: Entrevista Radio Valors a l'alça - 25/05/2013

28-5 DE MAIG: Reunio Voluntaris Provincia de Barcelona

Reunió amb  Persones INTERESSADES EN COL•LABORAR amb el CE. 

INFORMACIÓ A LA MARTA DARDICHÓN a voluntarios@ebcbarcelona.es


-Presentacio a Nova :EBC (Andreu P)-Presentacio LLibre a Octaedro : 
Yo soy tu. Propuestas para una nueva sociedad. Diego Isabel La Moneda http://yosoytu.com/yo-soy-tu/libro-yo-soy-tu-propuesta-para-una-nueva-sociedad/ 

29 -6  JUNY, 19.30. Barcelona 

-II Curs Consultors EBC -Barcelona- 29-30 Juny
 ________________________________________ 
  
-RESUM D'ACTIVITATS RECENTS DEL CE Girona

- 31/05  Fira ECOSI amb Jaume barberà. i 1 de juny grup de treball a l' ECOSI 2013. Fira - Agores
Divendres a les 5 de la tarda, Presentació de l'Economia del Bé Comú amb la participació de Jaume Barberà, director del programa "Singulars" de TV3.


-RESUM D'ACTIVITATS RECENTS DEL CE Terrassa

L'economia del bé comú arriba a Viladecavalls

(Ramon,Xavier,Maria P)

-12-6 Xerrada de Presentació de la EBC a Rubí   ( de 12 de Juny )

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha organitzat aquest dimecres al CRAC una xerrada en la que s'ha donat a conèixer un sistema econòmic alternatiu. L'economia del bé comú, que és així com s'anomena aquest nou sistema econòmic, està basat en la solidaritat i cooperació. Gràcies a aquests nous valors que s'incoporarien a les empreses, els consumidors les podrien valorar segons les seves aportacions en benefici de la societat. L'economia del bé comú proposa una alternativa a l'actual model economic, pretén establir un capitalisme més social.
Ja fa temps que l’economia del bé comú ha deixat de ser només una teoria. A finals de 2010, un grup d’empreses europees va decidir portar a la pràctica les idees del moviment, alhora que es va crear un moviment polític paral·lel. Aquest busca canviar el sistema legal per tal d’afavorir les empreses que siguin responsables amb els valors del bé comú.
Tal com s'ha explicat aquest dimecres al CRAC, no és una alternativa al capitalisme, sinó que es tracta d’establir uns nous criteris al sistema econòmic actual: “Podríem dir que és un capitalisme evolucionat, més regulat, més social. Tal vegada sigui el propi sistema actual aquell que s’hagi d’adaptar i incorporar els valors que els ciutadans (un cop recuperem la nostra sobirania democràtica) decidim”. Ramon Morata i Xavier Lopez, economistes -14-6 : Presentacio EBC Escola EL CIM  (Ramon) 


Sigue agenda en https://teambox.com/#!/projects/ebc-barna/task_lists/1300880

SEP:Reunio Grup Clade-Sinergrup (Sep 2012) 
SEP :PRESENTACIÓ OFICIAL DE LLAVORS PER AL CANVI (29 Sep 2012) FET (Sant Joan 2014 Castell nou del Bages)
OCT: Resultat Ponència d'ahir 08/10 de 19 a 21 a Badalona 
OCT 18: Jornades de Parlament Ciutadà
OCT: 20Fira  l'ECOVIURE.  Manresa.Conferencia EBC
OCT : 18-19-20 III-Reunió nacional Vitoria (Octubre)
OCT: 19, Mesa de Economía de las XI Jornadas. (19 de octubre )
OCT 15: Trobada del Grup Assessor de coBoi, 15 Octubre Sant Boi de Llobregat
OCT: 24-25 Evolution congress 24-25 Octubre
OCT 24: Taller Emprendre en l'Economia del Bé Comú (24 Octubre, de 16 a 19hs) Barcelona
NOV 15:: Crisi i llibertats civils. Es celebrarà a Barcelona el 15 de novembre de 2013
NOV:23 i 24 novembre primera trobada estatal de municipis per al bé comú a Madrid 


- Agenda Nacional e Internacional 

https://economiadelbiencomunbcn.wordpress.com/2013/04/02/agenda-ebc-abril-mayo-junio-2013/

----------------------------
Cada dos mesos enviarem un newsletter amb el resum d'activitat recent dels membres del CE. Envia'ns les activitats en les quals has participat a coordinacion@ebcbarcelona.es